Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Livelogg: två dygn non-stop till och från Grönö

3 juni, 2016 – 14.48 Kommentarer inaktiverade för Livelogg: två dygn non-stop till och från Grönö

Stefan Pettersson med besättning seglar 24-timmars under två dygn från fredag till söndag. Följ långseglingen via Instagram i mobilen eller på webben här!

Med Scampin Vindil deltar skepparen Stefan Pettersson med gastarna Hanna, Kerstin, Sofia, Roger och Jessica i långseglingen 24-timmars. Seglingen går ut på att under en bestämd tid segla så långt och till en punkt så avlägsen som båten och besättningen medger. Vindil ska segla i 48 timmar, men hur långt man kommer och om man klarar att vara vid målet i tid återstår att se.

Förra året seglade Stefan Petterssons besättning över 170 sjömil på 24 timmar och hann upp till Singö. Blir det Åland i år?

Förra året seglade Stefan Petterssons besättning över 170 sjömil på 24 timmar och hann upp till Singö. Blir det Åland i år?

Syftet med 24-timmars, som arrangerats sedan mitten av 1940-talet, är att besättningen ska få erfarenhet av segling dygnet runt och optimera utnyttjandet av båten och besättningen på ett säkert sätt.

För Vindil går starten från Grönö i Stockholms skärgård på fredagskvällen och besättningen kommer att rapportera med bilder och korta texter på På Kryss Instagramkonto.

Kryssarklubbens Västkustkrets och Vänerkrets tjuvstartade 24-timmarssäsongen med långseglingar redan förra helgen och många kretsar arrangerar 24-timmars även senare i juni. Men helgen den 3:e till 5:e juni arrangeras flest seglingar från Bottenhavet till norska gränsen och på Vänern och Mälaren.
Det största deltagande fartyget, såvitt På Kryss känner till, är skonaren Ingo i Göteborg och den minsta deltagaren en Monark 606 i Stockholm. I Västkustkretsens 24-timmars deltar fyra seglande skutor i år.

LÄNK: instagram.com/PaKryss

LÄNK: 24-timmars sajt

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, , , , , ,