Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Båttrender – med egen verkstad i källaren

27 september 2010 – 09:00 Kommentarer inaktiverade för Båttrender – med egen verkstad i källaren

På mässan i Southampton klev jag för första gången ned i Sirius 310DS ”for2”. Där DS står för däcksalong, vilket gör att durken kommer högre i den här delen av båten vilket ger plats för motor, stora tankar och … en liten verkstad!

Det ska på en gång medges att det inte är helt lätt att komma ner – två luckor ska bort och sedan är det ett tämligen litet hål man ska ner i. Men väl nere och på plats sittandes på en verktygslåda är det gott om plats, bra belysning och till och med ett litet fönster in till kajutan dit färdigbredda smörgåsar och kaffe lätt skickas in från pentryt strax intill!

Men sedan finns många servicepunkter som tankar, värmare och filter precis invid arbetsplatsen – smart tänkt. Motorn finns också här nere och det saknas bara kan komma åt från alla håll, eftersom motorn sitter i en egen ljudisolerad avdelning under sittbrunnen.

Att ha en avskild plats med arbetsbänk kan vara mycket värt när saker behöver repareras under semestern eller långfärden. Kanske inte så lättillgänglig med en något besvärlig nedgång, men åtminstone jag tyckte att det var en bra idé.

Mer om båten finns på www.sirius-werft.de

Fakta om Sirius 310DS

  • Längd: 9,30 m
  • Bredd: 3,38 m
  • Djup: 1,75 m (0,75-2.00 med svängköl)
  • Vikt: 6,3 ton (2,4 i kölen)
  • CE-märkning: kategori A, Ocean