Hem » Långfärd

Långfärd

Med trampbåt över Atlanten

2 september, 2011 – 11.09 Kommentarer inaktiverade för Med trampbåt över Atlanten

För en tid sedan fick britterna Mark Byass, 23, och Mike Sayer, 27, en idé: Vi ska designa och bygga en trampbåt, trampa över Atlanten och samla in pengar till välgörande ändamål. Projektet har fått namnet Torpedalo och om några månader bär det av.

Den spektakulära båten (8,3 meter lång och 1,5 meter bred) är den mest avancerade trampbåten i historien. Mike och Mark har designat och konstruerat allt från scratch (följ den avancerade designprocessen här). Torpedalo är helt byggd i karbonfiber, den har en förarkabin i fören – där man alltså sitter och trampar – och en sovkabin i aktern.

De blir inte ensamma på vägen över Atlanten. Projektet är en del av Woodvale Challenge Atlantic Rowing Race 2011, ett evenmang som vartannat år samlar runt trettio båtar som i samlad styrka tar sig de 2549 sjömilen från La Gomera på kanarieöarna till Port St Charles i Barbados. Målet för Mark och Mike är att ta sig över Atlanten på 38 dagar, vilket skulle innebära nytt världsrekord. Projektet kommer, enligt pojkarna själva, förhoppningsvis att inbringa runt 250 000 pund till två organisationer för välgörande ändamål.

Den fjärde december lämnar Torpedalo hamnen i La Gomera. Men om du råkar vara på plats på båtmässan i Southampton nu mellan den 16 – 25 september – håll utkik efter en stor, svart trampbåt. Torpedalo kommer att finnas på plats i marinan och även demonstreras under veckan.

Läs mer om Torpedalo på deras hemsida och spana in klippet nedan.