Hem » Långfärd

Långfärd

Monsun 31:a siktar på Nordvästpassagen

12 september, 2011 – 12.38 Kommentarer inaktiverade för Monsun 31:a siktar på Nordvästpassagen

I nummer 5-2011 (sommarnumret) berättade vi om 33-årige Edvin Buregren som höll på att utrusta sin Monsun 31 (9,36 meter lång) i Malmö. Vi skrev då att han siktade på att gå genom Nordvästpassagen redan sommaren 2011 och landa i Vancouver i oktober. De har nu i mitten av september kommit till New Foundland efter en del materialproblem och siktar på att övervintra i staden Gander, jobba på båten och fortsätta nästa sommar genom Nordvästpassagen.

Resan gör Edvin tillsammans med kanadensaren Nicolas Peissel. De lämnade Sverige i juni och sedan dess seglat runt Island och Grönland.

När vi skrev i På Krysss i mitten av maj höll Edvin fortfarande på att montera en ny motor och mycket annan utrustning. Sailomat vindroder och en liten Simrad TP20 autopilot ska hålla kursen. De har också blivit sponsrade med en Webasto-värmare, som säkert kommer att få bekänna färg uppe bland drivisen. Edvin har varit i kontakt med Eric och Birgitta på Ariel IV, som förra sommaren var första svenska fritidsbåt genom Nordvästpassagen, och fått många goda råd av dem.

Läs mer om resan ”Sailing the Northwest Passage on a Shoestring”