Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Nauticat säljer hela eller delar av konkursboet

1 oktober, 2018 – 13.22 Kommentarer inaktiverade för Nauticat säljer hela eller delar av konkursboet

Det finska segelbåtsvarvet Nauticat Yachts söker köpare av hela verksamheten eller delar av konkursboet som exempelvis gjutformar, varv och varumärket.

Kvalitetsvarvet förklarades i konkurs i maj i år. Företaget saknade då möjlighet att betala skulder på över 2 miljoner euro, till bland annat en bank och personalen.

Ännu har konkursförvaltaren inte hittat någon köpare av hela konkursboet och efterlyser nu intresserade köpare även av delar av konkursboets tillgångar. Bland annat finns nio gjutformar för de aktuella båtmodellerna, en komplett produktionsanläggning i Riihikoski, norr om Åbo, och själva varumärket.
– Vi vill först och främst sälja alla tillgångar till en köpare för att verksamheten ska kunna återupptas, säger Jussi Juusti vid advokatfirman Krogerus som företräder konkursboet.
– Men vi är öppna för erbjudanden om köp av enskilda delar som exempelvis gjutformar, säger Jussi Juusti som också konstaterar att konkursförvaltaren är öppen för köpare från hela världen.

Flera segelbåtsvarv i Europa har haft ekonomiska svårigheter under året och Nauticats konkurs berodde främst på den allmänna marknaden och ingen enskild orsak, enligt konkursboet.

Nauticats aktuella modeller vid konkursen var de traditionella motorseglarna Nauticat 38 and Nauticat 441 samt Nauticat 321,351, 37, 385. 42, 515 och 525 som varvet benämner segelbåtar med pilot house.

Nauticat grundades av Pentti Siltala som i början på 1990-talet sålde varvet som har ett mycket gott rykte världen över för sina karaktäristiska motorseglare.

LÄS MER: Nauticats pressmeddelande om konkursen

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,