Hem » Långfärd, Läsvärt

Långfärd   Läsvärt

Ny app för Göta kanal-resan

23 april, 2018 – 17.46 Kommentarer inaktiverade för Ny app för Göta kanal-resan

Göta kanal lanserar nu en app med fakta om slussar, utflyktsmål, butikers öppettider och annan information för den som åker genom kanalen i sommar.

Destinationsguiden finns som app för mobiler och som en webbsida och bygger på en karta med klickbara informationspunkter. Den är kartbaserad och innehåller fakta om slussarna och platserna längs kanalen från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Östersjön.

Destinationsguiden lanseras den 27 maj och Göta kanalbolaget efterlyser feedback och tips från användarna.

Göta kanal-guide

Destinationsguiden innehåller historiska fakta om platser och personer med koppling till kanalen.

Guiden är från början matad med information om kanalens egna anläggningar och tips på utflyktsmål och annat, men tanken är att butiker, kaféer och andra näringsidkare inom kartan själva ska fylla på med information om öppettider, menyer, tips på smultronställen, uthyrning av cyklar och kajaker med mera.

Guiden är ett samarbete mellan kommunerna längs kanalen som Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping. Dessutom har den stöd från Västra Götalandsregionen, Region Östergötland och ett företag i ett nätverk för kanalen.

Sedan tidigare finns flera tryckta guider om Göta kanal. Bland andra kanalbolagets så kallade Skepparguide som också går att ladda ner på kanalens sajt.

 

 

Göta kanal-guide

Guiden finns för mobiler och som webbsida.

LÄS MER: Göta kanals webbsida för fritidsbåtar

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,