Hem » Nyheter

Nyheter

Ny leverantör av På Kryss

15 oktober, 2019 – 14.07 Kommentarer inaktiverade för Ny leverantör av På Kryss

Från och med januari nästa år byter Kryssarklubben leverantör av På Kryss.
– Det är en prisfråga som lett till bytet, men läsarna ska inte märka så mycket tror vi, säger SXK:s kanslichef Per Berkhuizen.

Make Your Mark, tidigare Aller Custom Publishing, har producerat På Kryss i tio år. Både den tryckta tidningen och publiceringen på digitala plattformar har levererats av redaktionen på Make Your Mark. Inför förlängningen av avtalet till nästa år sa Make Your Mark i juni upp avtalet för att justera priset för produktionen. Bland annat för att anpassa det till en utökad digital publicering då avtalet inte har förändrats sedan januari 2010.
– Prishöjningen inför 2020 var så stor att vi gick ut i en offertrunda till andra möjliga leverantörer. Vi fick ett anbud från Adviser Studio som var avsevärt lägre. Prisfrågan var den viktigaste i upphandlingen, ansåg SXK:s styrelse och priset avgjorde, säger Per Berkhuizen.
– Vi är väldigt nöjda med Make Your Mark, men prisfrågan var viktig.

Adviser Studio har samma ägare som företaget Adviser som i dag säljer annonser i På Kryss. De producerar sedan tidigare bland annat tidningen Brukshunden.

I det nya avtalet med Adviser Studio ingår en ökad satsning på digital publicering och, så småningom, en omgörning av tidningen.

Sammansättningen av På Kryss nya redaktion kommer att publiceras senare under året. Året ut fortsätter den nuvarande redaktionen, under ledning av Johan Boström, att producera tidningen och publiceringen på pakryss.se och i sociala medier.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se