Hem » Läsvärt, Nyheter, Säkerhet

Läsvärt   Nyheter   Säkerhet

Nya båtsportkort

28 maj, 2019 – 14.14 Kommentarer inaktiverade för Nya båtsportkort

Nya sjömätningar och kartläggningar av strandlinjen längs Bottenvikens och Bottenhavets kust finns nu tillgängliga i sex nya Båtsportkort. Enligt Sjöfartsverket innehåller de nya korten närmare 2500 uppdateringar.

De nya båtsportkorten täcker Bottenhavet norra och södra, Kalmarsund, Västkusten norra och södra samt Ostkusten. Korten är uppdaterade med informationen som samlats in i Sjöfartsverkets sjökortsdatabas sedan båtsportkorten senast trycktes 2013. Området Gävle och österut har inte funnits som båtsportkort tidigare. Ett båtsportkort är i mindre format, anpassar för fritidsbåtar, och är tryckta på ett plastbehandlat papper.

Enligt Sjöfartsverket innehåller Kalmarsund cirka 250 nya uppdateringar, Västkusten norra cirka 450 uppdateringar och Västkusten södra cirka 800 uppdateringar. Bottenhavet norra har 250 nya uppdateringar, Bottenhavet södra 200 uppdateringar och Ostkusten innehåller 400 uppdateringar.

Den nya referensnivån för vattenstånd som SMHI och andra myndigheter inför den 3 juni har betydelse för hur man ska tolka sjökort. De enda tryckta båtsportkorten som innehåller den nya referensnivån RH 2000, eller BSCD 2000, är de som täcker området från gränsen till Finland ned till Söderhamnstrakten.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,