Hem » Nyheter

Nyheter

Om långfärd på Allt för sjön: drakskepp och tyfoner

26 februari, 2019 – 09.16 Ingen kommentar

Långfärdsseminariet på båtmässan Allt för Sjön den 9 mars har allt en äventyrssugen båtmänniska kan önska sig. Boka din biljett redan nu på www.sxk.se!

Äventyr till Lofoten x 2

Anders Ljungkvist har både seglat och kört motorbåt till Lofoten. Här delar han med sig av sina erfarenheter och resonerar om likheter och skillnader. Eftersom han är meteorolog kommer det också säkert att bli ett och annat vädertips.

Med vikingaskepp över Atlanten

Björn Ahlander berättar med bilder och filmer om hur han tillsammans med 34 kvinnor och män korsade Nordatlanten i det öppna vikingaskeppet Draken Harald Hårfagre. Resan följde den historiska rutten från Norge via Island, Grönland och till Newfoundland.

”Så klarade vi tyfonen”

Jan-Fredrik Mack är norrmannen som varit med om en tyfon i Filippinerna. De kan komma när som helst men att de skulle få en direkt träff var ändå oväntat. När de kommer är det en fråga om förberedelse och inte minst tur. Alla andra båtar hamnade på land medan Jan-Fredrik Macks Hallberg Rassy 39 låg kvar i vattnet, och fick minimala skador. Hur kunde det komma sig? Vilka förberedelser gjorde de innan tyfonen slog till?

Mer information: Långfärdsseminarium 9 mars

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar