Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter

Nya prylar/båtar   Nyheter

Små båtar på Öppna varv

6 juli, 2010 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Små båtar på Öppna varv

Mer om trender inom båtlivet: I slutet av augusti går Öppna Varv på Orust (och numera runtomkring också).

En trend är att mindre segelbåtar är på väg tillbaka för ett enklare båtliv. Amiga 27 och Antila 27, båda från Polen är ett par bra exempel på mindre och billigare båtar blir populärare när de stora båtarna ligger i marinorna och kostar stora pengar för dagar då de inte används. Maxus 24 är en annan, även den tillverkad i Polen. Svenska Nicanders är ett båtvarv som introducerar två nyheter; den ena är en extrem familjekappseglare på 40 fot, men sedan också vad de kallar en ”mini-folkbåt” som har folkbåtens linjer ovan vattenlinjen men är lite enklare och mindre. Och med lite moderna linjer under vattnet, även om den fortfarande är långkölad och med ett roder på akterspegeln. Pris ännu inet känt, men runt 250 000 lär det nog landa.

Spännande ska det också bli att se plywoodbåten RM 1350 i vattnet vid Rassys varv.

Och som vanligt kan man besöka de stora varvens lokaler och titta närmare på båtarna under produktion: Hallberg-Rassy, Najad, Malö, Regina och Nordwest.

Öppna varv brukar vara den trevligaste av de svenska båtmässorna, dels för att stämningen är ganska avslappnad men också för att det är mässan med flest segelbåtar. Men i år ska vi också titta på holländsk stålbåt från Linssen och den formsköna fiskebåtsinspirerade Rhea 28. Totalt runt130 båtar att titta på.

Länkar till respektive båt:
Amiga 27
Antila 27
Maxus 24

Mini-Folkbåt
Linssen 25.9
Rhea 28
RM 1350