Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

OS-seglaren sexa på Laser-VM i Japan

27 juli, 2019 – 09.29 Kommentarer inaktiverade för OS-seglaren sexa på Laser-VM i Japan

Till en början ledde Josefin Olsson Laser Radial-VM i japanska Sakaiminato, men två diskrimineringar på rad gav till slut en sjätteplats.

– Att bli sexa och räkna en diskvalificering är bra. Med tanke på det så hade jag nivån att stå på pallen, säger Josefin Olsson till Svenska Seglarförbundet.

Näst sista veckan i juli avgjordes Laser Radial-VM i Japan, och till en början såg det bra ut för den tidigare OS-sexan. De tre första dagarna ledde hon tävlingen, men efter två diskvalificeringar föll hon ända ner till tolfte plats. Med fyra heat kvar fick hon jaga sig tillbaka, och lyckades ta sig till en sjätteplats i regattan.

– Vi har haft förhållanden som jag gillar och känner mig trygg i. Det kombinerat med att många av mina starter har varit riktigt bra har gjort mig stark på banan. Och jag är glad att jag orkade kriga mig tillbaka, säger Josefin till Seglarförbundet.

– Jag känner att jag behöver bli lite bättre i vissa tekniska moment där jag kan ta enkla båtar. Sen känner jag att jag behöver fortsätta att jobba med fysiken för att orka i Japans varma klimat, fortsätter hon.

Förbundskaptenen Magnus Grävare var med nere i Japan och nöjer sig över hur 29-åringen från Nyköping tog sig tillbaka efter den tuffa tredje dagen.

– Vi fick ett par riktigt bra svar den här veckan av Josefin. Hon har satt sig i stor respekt hos konkurrenterna genom att dominera totalt i större delen av regattan. Hon visade på en stor mental styrka att komma tillbaka omedelbart efter missen mitt i veckan. Detta och prestationen överlag ger henne ett riktigt gott självförtroende inför det sista förberedelseåret inför Tokyo-OS där det självklara målet är medalj 2020, säger Magnus och fortsätter:

Nu siktar Josefin Olsson på årets viktigaste regatta, för-OS i Enoshima i mitten av augusti.

– Det har varit det stora målet för mig denna säsong. Denna regatta visar att formen finns där, så jag ser fram emot revansch i Enoshima, säger Josefin.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,