Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Premiär på filmen Vildmarkshav

11 oktober, 2011 – 22.44 Kommentarer inaktiverade för Premiär på filmen Vildmarkshav

Deborah Shapiro och Rolf Bjelke signerar Vildmarkshav

Långa applåder mötte Deborah Shapiro och Rolf Bjelke när de i kväll äntrade scenen i Partille kulturhus innan premiärvisningen av deras film Vildmarkshav. Filmen tar oss med på deras långa resa både i stiltje och i storm. Storslagna naturscener varvas med vardagsbestyr.

Valar, delfiner, pingviner och en lång rad med olika fåglar tillsammans med isberg som rasar i havet och glaciärer som har smält bort blir en skarp kontrast till de vackra vikar som tyvärr är fulla med plastavfall. Genom hela filmen påminner Deborah och Rolf oss om att vi alla måste ta tillvara planeten vi bor på, att vi alla har ett ansvar för naturen.

När filmen är slut, då vill nästan inte applåderna från publiken ta slut. Efter en frågestund tackar Deborah och Rolf publiken för att de kom till denna världspremiär. Ja, egentligen skulle premiären varit i går kväll, men då gick projektorn sönder när filmen visats i bara tio minuter. Så vi som var där, var på den kompletta världspremiären av filmen Vildmarkshav. De som hade köpt ett signerat exemplar av boken innan filmen var att lyckönska, för efter filmvisningen blev kön lång för att köpa signerade exemplar.

Stina Jansson