Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Provsegla din drömbåt på Segelbåtsdagarna

15 maj, 2015 – 09.35 Kommentarer inaktiverade för Provsegla din drömbåt på Segelbåtsdagarna

Hallberg-RassyDen 16 och 17 maj är det dags för Segelbåtsdagarna, både på Västkusten och på Ostkusten. 45 nya segelbåtar kommer att visas. Du får också möjligheten att prova på att segla om du aldrig har gjort det tidigare, eller om du vill prova en ny båtmodell. Både nybörjare och erfarna seglare är välkomna.

På Kryss har tidigare skrivit om att de flesta segelbåtstillverkare valde att inte ställa ut på landets båtmässor tidigare i år. Magnus Rassy, VD på Hallberg-Rassy, sa då att det fanns alldeles för många mässor och att man inte kan ställa ut på alla.

– För oss är det mycket mer effektivt att ställa ut på en flytande mässa, det är mer lätthanterligt och de ligger oftast bättre i tiden. Vi har kört på det här i flera år, och nu har de flesta i branschen enats om att det är det bästa.

Och nu är det alltså dags för just en sådan flytande mässa. Kanske funderar du på att gå från motorbåt till segelbåt? Eller upp eller ner i storlek? På Segelbåtsdagarna får du hjälp att reda ut dina funderingar kring ditt båtköp. Erfarna seglare hjälper nybörjare på traven och den erfarne kan få hjälp med tips och trim. Du kan också boka en tid och prova på att segla alltifrån jollar till större segelbåtar på över 40 fot.

Segelbåtsdagarna anordnas på orterna Henån på Västkusten och Gustavsberg på Ostkusten och har öppet både lördagen den 16 maj och söndagen den 17 maj klockan 11:00-16:00.

Henån och Gustavsberg är huvudorter men båtar visas även i Ellös, Stenungssund och Saltsjö-Duvnäs. Här kan du läsa mer om vilka båtar som ställs ut, och var.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, , ,