Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Nya prylar/båtar   Nyheter

Provsegling och öppet hus i helgen

7 november, 2017 – 15.45 Kommentarer inaktiverade för Provsegling och öppet hus i helgen

Träffa konstruktören Umberto Felci på Lidingö eller segla Hanse i Marstrand. I helgen bjuder nätverket Svenska segelbåtar in till öppna hus för hela familjen.

Flera segelbåtsföretag håller öppet hus och arrangerar provseglingar på västkusten och i Stockholms skärgård. Arcona Yachts håller öppet i Gustavsberg och har provsegling på söndagen.

På Marstrand bjuder Bohusyachts in till provseglingar med ett par båtar.
– Vi tränger på oss de varma båtställen och har varmt på fötterna. Det kommer att bli kul, men kallt, säger Lennart Dahl vid Bohuscharter som har generalagenturen för Hanse.
– Vi kommer att segla med både en 315 och en 385 och utgår från Marstrand både på lördagen och söndagen.
– För den som passar på att köpa är det höstpriser. Den större sparar man 250 000 kronor mot listpriset, konstaterar Lennart Dahl.
Provseglingarna kan bokas via Bohusyachts.se.

En bit norrut i Bohuslän håller Yacht Center Henån på Orust öppet med Bavaria- och Diva-båtar.

På Gåshaga marina på Lidingö visas Dufour-båtar och jollar i helgen. Dessutom är konstruktören Umberto Felice på plats. Han har bland annat seglat America's Cup, men är sedan länge konstruktör för bland andra Dufour.

På Gåshaga marina på Lidingö visas Dufour-båtar och jollar i helgen. Dessutom är konstruktören Umberto Felice på plats. Han har bland annat seglat America’s Cup, men är sedan länge konstruktör för bland andra Dufour.

På östra Lidingö håller Gåshaga marina öppet hus med bland andra konstruktören av Dufours båtar de senaste femton åren, Umberto Felci, på plats.
– Han ritar ett par, tre nya båtar per år och har mycket att berätta om trender och framtidens konstruktioner, säger Anders Almén vid Dufour yachts och Gåshaga marina.
– Och vi har öppet i hallen med våra båtar på plats. Det finns rithörna för barnen och fika förstås.
Dufour 310, 350, 382 och 412 Grand large hör till båtarna som ställs ut men i hallen finns också mindre fartyg. Birger Törnqvists Sjöboden Jollesport stället ut en Laser och den nya mindre Laser Bug. Men det blir ingen provsegling av jollarna.

Birger Törnqvist säljer Laser på söndag, men nästa söndag seglar han igen. BIlden är från Master EM i oktober förra året.

Birger Törnqvist säljer Laser på söndag, men nästa söndag seglar han igen. BIlden är från Master EM i oktober förra året.

– Nej, det har inte varit så stor efterfrågan på det, skrattar Birger.
– Men själv missar jag faktiskt söndagsseglingen eftersom jag är på Lidingö. Vi är ett gäng som samlas varje söndag i Mälaren och vi tänker i alla fall inte lägga av innan Lucia, säger Birger Törnqvist som konstaterar att kategorin med lite äldre seglare växer hela tiden.
– VI var faktiskt 34 svenskar på Master-VM i Split i september. Det är väl ganska imponerande?

Andra utställare under helgens Segelbåtsdagar är Bavaria och Diva som alltså bjuder in till Henån, men även till Värmdö i Stockholms skärgård. Vid Saltsjö Pir i Nacka visas Beneteau- och Dufour-båtar
Den som vill se en ny X-yacht på nära håll kan ta sig till varvet i Haderslev som också håller öppet hus.

Nätverket Svenska segelbåtar består av ett trettiotal företag som marknadsför segling och segelbåtar.

LÄS MER: Segelbåtsföretagens webbplats

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,