Hem » Läsvärt, Säkerhet

Läsvärt   Säkerhet

Räddningsflyg lämnar Ronneby

21 maj, 2018 – 17.09 Kommentarer inaktiverade för Räddningsflyg lämnar Ronneby

Räddningshelikopterns station i Ronneby saknar miljötillstånd och flyttar till Kristianstad i juli.

I samband med en planerad flytt av Försvarets helikoptrar till områdets norra del var det tänkt att räddningshelikoptern skulle följa med. Men något miljötillstånd från Länsstyrelsen har Sjöfartsverket inte fått och flyttar därför hela verksamheten drygt sju landmil västerut till Kristianstad den första juli. Flytten till Kristianstad Österlen Airport är tillfällig på obestämd tid.
– Vi behöver säkerställa kontinuerlig beredskap och yttäckning i södra Sverige även efter halvårsskiftet. Därför genomförs den tillfälliga ombaseringen till Kristianstad, säger Mattias Hyllert direktör för Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningsavdelning i ett pressmeddelande.

Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar är baserade på fem baser i landet: Säve, Ronneby/Kristianstad, Visby, Norrtälje och Umeå. Fram till april saknades personal för att bemanna helikoptern i Visby och stationen i Ronneby användes vid flera tillfällen som reserv för insatser inom Gotland-stationens område. Under 2017 ryckte Sjöfartsverkets helikoptrar ut på sammanlagt 409 larm om sjö- och flygräddning varav majoriteten var sjöräddningsrelaterade.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,