Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Nya prylar/båtar   Nyheter

Rekordstort mässområde i Gustavsberg

30 augusti, 2017 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Rekordstort mässområde i Gustavsberg

Med över 270 nya båtar bjuder Allt på sjön in till ett större mässområde än tidigare i Gustavsberg. Motorbåtar dominerar men de flesta nya segelbåtar från förra helgens västkustmässor är på plats.

Bryggorna med utställda båtar sträcker sig i år även runt udden Kattholmen i områdets västra del. Mässutställningen på land är nu omgiven av båtutställningen.

Bland nyheterna har de flesta båtar visats upp på förra helgens flytande båtmässor på västkusten. Arcona som är en av mässans värdar har hela sin modellflotta på plats med fem båtar:  Arcona 340, 380, 410 och 465. Från västkusten kommer Najad med sin 450, men den förväntade visningen av nya 395 är fortsatt uppskjuten. Dehler visar upp sina senaste 34, 38 och 42-fotare. Bavaria ställer ut en Cruiser 46 Style och en Cruiser 37. Hallberg Rassy är på plats med sin 450 som hade premiär på hemmavarvet förra helgen.

Nautus

Nautus 7-50 är en svenskutvecklad skärgårdsbåt som tillverkas i Polen.

Motorbåtarna är särklass flest. Bland årets nyheter finns Swede Ship 40, skärgårdsbåten Nautus 7-50 och Grandezza 34 OC.

Happy Cat

Happy Cat tillverkas i Österrike och kan fällas ihop och bäras i tre väskor.

Bland Sverigepremiärerna för mindre båtarn finns Happy Cat med uppblåsbara pontonskrov. Den österrikiska ”bärbara” katamaren (får plats i tre väskor) väger mellan 56 och 80 kg beroende på modell.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras för sjunde året i rad och är numera en riktig båtfest för hela familjen. Mässan är öppen den 1-3 september, kl.10-18 fredag och lördag samt kl. 10-16 på söndag.

90 utställare finns på mässområdet. Kryssarklubben är som vanligt på plats för att svara på frågor och vara till hjälp.

Mässarn har fri entré och gratis parkering på två besökarparkeringar en bit från området. Man kan gå på mindre än en kvart till mässområdet eller ta en gratis buss. Bussar går inne från Stockholm, Slussen. Mässans närmaste hållplats är Farstaviken.

LÄS MER: Allt på sjöns webbplats

Allt på sjön 2017

Arcona 465

Arcona 465.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,