Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Segla 24-timmars på segelfartyg

27 april 2018 – 16:25 Kommentarer inaktiverade för Segla 24-timmars på segelfartyg

Möjligheterna att mönstra på ett stort segelfartyg är många i årets 24-timmars första helgen i juni. I Stockholm är råseglaren Tre Kronor det största fartyget med plats ombord för betalande besättning.

Första helgen i juni seglas 24-timmars över hela landet. Arrangemanget är en segling som sträcker sig över minst 24 timmar där man ska försöka segla så långt som möjligt och återvända till startplatsen inom exakt ett eller flera dygn. Man kan tävla med sig själv och med andra i hur många sjömil man lägger bakom sig, men syftet är framförallt att ge möjlighet till nattsegling och att träna navigation tillsammans med andra. Alla segelbåtar rustade för segling på öppet hav även nattetid är välkomna och seglingarna brukar omfatta 24, 48 eller 72 timmar. På ett par håll i landet arrangeras även 6-timmarsseglingar.

På senare år har 24-timmars även lockat större fartyg och på många av dem ges chans för intresserade att mönstra på mot en kostnad. I år ska skonaren Ingo delta i 24-timmars på Västkusten och i Stockholm planerar uppåt sju fartyg att delta. Det största i Stockholm är råseglaren Tre Kronor som deltar för första gången. Länkar till Ingo, Tre Kronor, Ellen och andra deltagande fartyg finns längre ned här på sidan. På Tre Kronor har medlemmar i Kryssarklubben rabatt på deltagaravgiften.

Uppdaterad information om 24-timmarsseglingarna finns på sajten 24-timmars.nu.

De deltagande fartygens sidor för anmälan som besättning:

LÄNK:  Briggen Tre Kronor af Stockholm

LÄNK: SY Ellen

LÄNK: Skonaren Ingo [Skonaren Ingos Vänner]

Nattsegling

Nattsegling hör till 24-timmarsseglingarna.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,