Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Segla till Skottland med Atlantica

23 februari, 2016 – 08.09 Kommentarer inaktiverade för Segla till Skottland med Atlantica

Atlantica?Just nu ligger Svenska Kryssarklubbens tre skutor Atlantica, Gratia och Gratitude täckta för vintervila vid Nya Varvet i Göteborg. Men snart är det dags att återigen masta på skeppen inför vårens och sommarens seglingar. En nyhet i årets seglarskoleprogram är en vuxenkurs som är helt baserad i Skottland.

I seglingsprogram för sommaren 2016 har seglarskolan lagt in en kurs som helt är baserad i Skottland med Atlantica. Detta var ett test för att ge elever och besättning en möjlighet att utforska Skotska arkipelagen lite grundligare. Men kursen drog inte så många ungdomsanmälningar som seglarskolan hade hoppats och man bestämde därför på senaste styrelsemötet att göra om kursen till en vuxenkurs. Detta ger seglarskolan möjligheten att genomföra något som länge varit efterfrågat; Segling med vuxna på sommartid!

Seglingen går från Glasgow, Troon till Aberdeen. Väderförhållandena kommer att avgöra om det blir medsols runt Skottland eller genom Kaledoniska kanalen. I båda fallen kommer det att bli strandhugg på spännande och vackra platser och öar. Bland annat ligger Isle of Islay och Isle of Skye på önskelistan. Här kommer det gå att göra besök på berömda destillerier. Segling på Skotska västkusten bjuder på tidvatten, bedövande vacker natur och ofta delfiner som hoppar runt bogen under gång. Alla som har drömt om segling i Skottland har nu möjlighet att uppleva detta på Atlanica i sommar. Ta chansen!

Mer information om anmälan och alla seglingskurser som erbjuds i sommar hittar du i Seglingsprogrammet 2016.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , ,