Hem » Läsvärt

Läsvärt

Seglingsäventyr för hållbar miljö och ungas utveckling

15 mars, 2019 – 10.43 Kommentarer inaktiverade för Seglingsäventyr för hållbar miljö och ungas utveckling

När nederländska Windseeker nu för sextonde året arrangerar seglingskurser för europeiska ungdomar står miljö och hållbarhet i fokus. En av sommarens fyra seglingar sker i Sverige med skonaren Vega Gamleby. En marinbiolog från organisationen By ocean we unite följer då med för att informera och utbilda deltagarna kring i synnerhet plastnedskräpningens konsekvenser för miljön.

Seglingarna sker med stöd av EU:s utbytesprogram Erasmus+ och utöver segling utgör det kulturella utbytet mellan deltagarna en viktig del.

Under resan kommer besättningen att städa stränder från plastskräp och även delta i insamling av data för vetenskapliga undersökningar. Men framför allt, hoppas Wout Niebuur på Windseeker, ska deltagarna både få en djupare förståelse för vikten av miljömässig hållbarhet och idéer om hur de själva kan förändra sitt sätt att leva.

– Det rimmar väldigt bra med de andra grundläggande målen med seglingarna, att utveckla sig själv och sitt ledarskap. För att förändra världen måste vi börja med att förändra oss själva, säger han.

Seglings- och miljöäventyret med Vega Gamleby går mellan 15 juli och 4 augusti, och är öppet för deltagare mellan 15 och 25 år, från Nederländerna, Danmark, Norge, Frankrike, Storbritannien och Sverige.

Läs mer på windseeker.org

LÄS MER 

Skräpjolle får båtbranschens miljöpris

Skräpjollar återuppstår ur havets djup

Plastens väg från staden till havet kartläggs i nytt EU-projekt

 

redaktion@pakryss.se

, , ,