Hem » Nyheter

Nyheter

Skärgårdsstiftelsen får fortsatta driftsbidrag

7 januari, 2020 – 12.00 Kommentarer inaktiverade för Skärgårdsstiftelsen får fortsatta driftsbidrag

Skärgårdsstiftelsen har sedan 2015 fått extra tillskott till renoveringar för sina cirka 2 000 byggnader varav många är i behov av upprustning. Avtalet med landstinget från 2015 förlängs nu till 2024 även om bidragssumman minskar med en miljon årligen.

–  Vi bedömer att ett fortsatt investeringsbidrag är det bästa sättet att skapa förutsättningar för en ökad egenfinansiering, för om man inte kan hålla tillräcklig standard påverkar det inkomsten från hyror och arrenden. Det vore dåligt för ekonomin och för besökare i skärgården, säger regionrådet Gustav Hemming (C) till tidningen Skärgården. Han är nöjd med hur Skärgårdsstiftelsen har brutit trenden under de senaste fem åren och med hur de har lyckats öka sina egna intäkter och därmed minska beroendet av bidrag.

Socialdemokraterna föreslog, enligt tidningen Skärgården, att avtalet skulle innehålla krav på att Skärgårdsstiftelsen inför en koldioxidbudget. ”I och med att en stor del av investeringsbidraget ska stödja fastighetsrenoveringar så är det fullt rimligt att vi som en motprestation kräver att Stiftelsen ska höja sina klimatambitioner”, skriver Socialdemokraterna i ett pressutskick.