Hem » Ombord

Ombord

Sommarens ungdomsreportrar

23 maj, 2014 – 11.59 Kommentarer inaktiverade för Sommarens ungdomsreportrar

fingal_reportrar_2014Även i år kommer en trio ungdomar att segla Fingal längs Sveriges kust. De kommer att rapportera om sina upplevelser, intervjua intressanta personer på vägen och speciellt uppsöka ungdomar som håller på med båtliv.

Alla tre är Kryssarklubbsmedlemmar, ambitiösa, sociala, framåt och kommer att gå långt så småningom. Vi på redaktionen är glada att ha dem med oss under fem veckor i sommar. Under nästa höst och vinter kommer deras artiklar och foton i På Kryss. Färden startar i slutet av juni från Skillinge i sydöstra Skåne och landar i Stockholm i början av augusti.

fingal_19juliEmelie Berggren, 20 år, studerar just nu foto på folkhögskola efter att ha läst biomedicin i Lund, men kommit på att hon hellre vill skriva. Hon planerar att söka in till journalistutbildningen på högskolan till hösten, för att så småningom bli journalist. Emelie har nio veckors erfarenhet från seglingar med Kryssarklubbens skolfartyg Atlantica och Gratitude. Har också seglat jolle och med föräldrarnas båt i många år. Bor i Göteborg.

Saga Ahltin Sandberg, 19 år, tar studenten i juni på Rudbecksskolan i Sollentuna utanför Stockholm, där hon läst naturvetenskapligt program med inriktning på information. På vardagskvällar och sommarlov är hon seglartränare för både barn och vuxna i Sollentuna, där hon bor. Hon började segla som åttaåring med familjens båt. Har förarbevis, båtpraktik och seglarintyg 2 i sin blå intygsbok.

Hanna Dahl, 17 år, går andra året på samhällsprogrammet på Öckerö gymnasieskola. Det innebär att hon hittills seglat fyra månader som jungman med skolskeppet Gunilla, både längs Europas kuster och över Atlanten. Är också aktiv med skutan Astrid Finne på Öckerö, där hon bor. Har tagit kustskepparintyg, fartygsbefäl klass 8 och Basic Safety. Hanna är också seglarinstruktör för jolle. Tänker bli journalist och helst utrikeskorrespondent.