Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Startskott för sista etappen av Volvo Ocean Race

16 juni, 2015 – 19.27 Kommentarer inaktiverade för Startskott för sista etappen av Volvo Ocean Race
June 14, 2015. Start of Leg 9 from Lorient to Gothenburg. Team SCA

Bild: Ricardo Pinto / Volvo Ocean Race

Klockan 17.00 på tisdagskvällen gick starten för den sista delsträckan av Volvo Ocean Race 2014-15. Båtarna är nu på väg mot Göteborg via ett kort hamnstopp i Haag och Team Brunel tog ledningen.

– Det är viktigt att hänga med från start och det är väldigt skönt att komma iväg, nu kör vi! säger Martin Strömberg på Dongfeng Race Team.

Team SCA och Team Alvimedica var över linjen när startskottet gick men svenskbåten lyckades snabbt komma tillbaka. Team Brunel tog ledningen under de två varv som lagen seglade runt en bana innan de lämnade Lorient. Den nederländska båten är Dongfeng Race Teams huvudkonkurrent om andraplatsen i poängtabellen.

Den 960 sjömil långa etappen inleds med segling längs med den franska kusten innan båtarna ska ta sig upp genom Engelska kanalen mot det korta depåstoppet i Haag. Båtarna beräknas nå den nederländska hamnstaden 18-19 juni.

Abu Dhabi Ocean Racing säkrar totalsegern i Volvo Ocean Race 2014-15 om de tar sig till målet i Göteborg utan att få straffpoäng.
– Vårt mål är att inte gå på grund och att inte bryta några regler, säger Abu Dhabi Ocean Racings skeppare Ian Walker.

Resultattabell i Volvo Ocean Race inför nionde etappen:
1. Abu Dhabi Ocean Racing 19p
2. Team Brunel 27p
3. Dongfeng Race Team 29p
4. MAPFRE 31p
5. Team Alvimedica 33p
6. Team SCA 44p
7. Team Vestas Wind 54p

Du kan följa seglingen och båtarnas position på Volvo Ocean Race hemsida. Positionsrapporterna och kartan uppdateras nu snabbare än tidigare med en frekvens upp till var femte minut hela vägen till Göteborg.

redaktion@pakryss.se

,