Över 400 unga från Gårdsten i Göteborg har under de 16 år verksamheten funnits fått uppleva segling och gemenskap. I år får ytterligare 27 ungdomar segla i sommar, varav fyra kommer att få vara på en veckas seglarläger på Æolusön.  Göteborgs Hamn AB fortsätter att ..." /> Storsatsning på segling för unga | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Storsatsning på segling för unga | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Storsatsning på segling för unga

5 juli 2022 – 13:28 Kommentarer inaktiverade för Storsatsning på segling för unga

Över 400 unga från Gårdsten i Göteborg har under de 16 år verksamheten funnits fått uppleva segling och gemenskap. I år får ytterligare 27 ungdomar segla i sommar, varav fyra kommer att få vara på en veckas seglarläger på Æolusön. 

Göteborgs Hamn AB fortsätter att sponsra Gårdstensbostäders seglarverksamhet. Syftet är 

att få fler unga att intressera sig för båtliv, sjöfart och hamnen. Över 400 ungdomar, 45procent flickor och 55 procent pojkar, från Gårdsten har hittills fått uppleva segling och gemenskap. Idag klassas Ungdom & Segling som ett av de mest framgångsrika integrationsprojekten i Göteborg.

Förutom seglingsläger hos GKSS i Långedrag och på Æolusön erbjuds också ett antal unga sommarjobb som seglingsinstruktörer och hamnvärdar.

– Vår förhoppning är att de unga vi satsar på ska få upp ögonen för oss och ha oss i åtanke som framtida arbetsgivare och välja en inriktning mot sjöfart, logistik eller annat relaterat till hamnen, säger Elvir Dzanic, vd på Göteborgs Hamn AB.