Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Största segelbåten någonsin till Båtmässan i Göteborg

16 december 2016 – 10:08 Kommentarer inaktiverade för Största segelbåten någonsin till Båtmässan i Göteborg

More Sailing bryter trenden och visar upp sin 17 meter långa More 55:a på Båtmässan i Göteborg i februari. Det blir den största segelbåt som någonsin visats upp under mässans snart 60-åriga historia.

De flesta segelbåtstillverkare har de senaste åren övergivit inomhusmässorna till förmån för sommarhalvårets flytande båtmässor. Det har talats om ett gemensamt beslut i branschen, och fram tills nyligen fanns inga av de stora segelbåtsvarven bland de drygt 225 anmälda utställarna till Båtmässan i Göteborg den 4-12 februari. Men nu är det klart att det svensk-kroatiska varvet More Boats bryter trenden och ställer ut sin 17 meter långa More 55:a.

– Vi är givetvis fantastiskt glada över att More Sailing väljer att visa upp sin More 55:a hos oss i februari och därmed sätter nytt rekord för den största segelbåten som visats upp under mässans snart 60-åriga historia, säger Bengt Wallin som är affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

– Det blir den enda mässan i Skandinavien där vi visar upp More 55:an, säger Einar Halldin, VD på More Sailing vars varv More Boats grundades så sent som för två år sedan. Så här långt har de byggt 10 stycken More 55:or, varav fem av dem deltog i årets Atlantic Rally for Cruisers. Tre med svensk besättning.

Båtmässan i Göteborg  besöks årligen av cirka 65 000 personer. 2017 lockar man bland annat med en rekordstor prova-på-pool, segelbåtsbassäng, surfsimulator och Europas största mobila akvarium. På scenprogrammet hittar vi namn som Sven Yrvind, Martin Strömberg, Anna-Lena Elled och Dee Caffari – den första kvinna som seglat jorden runt non-stop tre gånger.

Även Svenska Kryssarklubbens Västkustkrets kommer finnas på plats på mässan för att berätta om verksamheten, träffa medlemmar och svara frågor.

, , ,