Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Stort tryck på Kustbevakningens aspirantutbildning

17 mars, 2015 – 10.03 Kommentarer inaktiverade för Stort tryck på Kustbevakningens aspirantutbildning
Kustbevakning

Bild: Johnny Åberg

I år sökte så många som 345 personer – till 24 platser. För en dryg vecka sedan gick ansökningstiden ut till Kustbevakningens aspirantutbildning 2015 som startar i mitten av augusti.

Av de 345 sökande uppfyllde 69 procent grundkraven, det vill säga 237 personer. Vid senaste rekryteringen 2013, fick Kustbevakningen in 440 ansökningar men då var endast 41 procent behöriga.

– Vi är glada över den stora andelen behöriga sökande, vilket ger bra förutsättningar i vårt fortsatta rekryteringsarbete, säger Helene Frykler, personal- och ekonomidirektör på Kustbevakningen.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att läsa alla ansökningar och i veckan börjar man kalla folk till intervjuer. Totalt kommer 72 personer intervjuas och av dem väljs sedan 36 personer ut till tester som äger rum i Karlskrona under veckorna 21-22.

Att bevaka landets kuster för att upptäcka och förhindra brott, som till exempel smuggling, har gamla traditioner. Redan för 370 år sedan hade Sverige en kustbevakning – strandridarna. Under århundradena har verksamheten utvecklats till att idag vara en modern myndighet med långt fler uppgifter och med nära 750 anställda. Idag har en kustbevakare befogenheter inom räddningstjänst, kontrollverksamhet och brottsbekämpande verksamhet. Du kan läsa mer om Kustbevakningens arbete här.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, ,