Hem » Långfärd

Långfärd

Studenter hemma efter Västindien

8 augusti 2011 – 12:45 Kommentarer inaktiverade för Studenter hemma efter Västindien

Regnet öser ner i GKSS-hamnen en regnig fredag i början av juli. Framför mig ser jag ett utspritt tåg av människor på väg ut på piren med paraplyer och stora seglarjackor som skydd mot regnet. De väntar på Anders, Caspar, Kalle, Linus, Nikolai och Per, som strax är hemma efter 10 månaders segling.

När de passerar pirnocken hurrar familj och vänner, och ett fyrverkeri skjuts upp mot den gråblåa himlen.  Det kramkalaset som utbröt i regnet i Långedrag skrämde så småningom bort regnet, och festen fortsatte natten lång.

De har seglat från Göteborg till Västindien och tillbaka. Den seglatsen är inte mer speciellt än andra som korsar Atlanten, för den seglatsen gör många nu för tiden. Men att sex unga män köper en nedgången Sparkman & Stephen 47:a, rustar upp den, seglar iväg och att samma sex män kommer tillbaka efter seglatsen som vänner, där ligger bedriften.  Nicolai var den yngste skepparen någonsin när de seglade med Atlantic Rally for Cruisers (ARC) från Kanarieöarna till St.Lucia i Västindien i november och december.

De har bloggat sig fram över haven.  Galna äventyr, roliga fester, betraktelser av naturen blandat med texter om matlagning, bakade kakor, trasiga segel och ovillig teknik har blandats på bloggen. Vill du läsa mera om deras äventyr ombord på Wind of Gothenburg söker du upp deras blogg; skeppsloggwind.blogspot.com

/Stina Jansson