Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Tips på höstens och vintern båtmässor

2 oktober, 2014 – 10.47 Kommentarer inaktiverade för Tips på höstens och vintern båtmässor

Londons_massa_2011_1Båtmässorna har haft det jobbigt i några år, i Sverige har de två flytande båtmässorna Öppna varv på Orust och Båtar i Sjön i Gustavsberg haft mest entusiastiska besökare. Men det finns många andra mässor i Europa som kan vara trevliga att besöka – framförallt för att man kan få se lite annorlunda båtar än de som vanligen visas i Sverige.

De stora flytande båtmässorna i september i Amsterdam, Cannes, Southampton och La Rochelle har länge varit favoriter, speciellt holländarna gör många kapabla metallbåtar som skulle passa fint i våra skärgårdar eller på väg jorden runt. Alla dessa mässor gick i september och det har vi passerat.

I november går fackmässan METS i Amsterdam (18-20 nov) – här finns all utrustning till båtar man kan tänka sig. Det allra senaste kan man hitta här, men det krävs att man är branschanknuten på något sätt.

I december är det båtmässa i Paris (5-14 dec) och fransmännen gör spännande aluminium och flerskrovsbåtar – de gillar ju att segla fort. Här kan man hitta annorlunda och roliga båtar.

Londons_massa_2011_3I januari har båtmässan i London (9-18 jan) haft en nedgångsperiod medan jättelika Düsseldorf (17-25 jan)  med sina sjutton hallar har fått de flesta utställarna och fått den mesta uppmärksamheten.

Sedan i februari och mars drar de svenska inomhusmässorna igång igen och med det också vårrustningen …