Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

7 dagar på Utklippan – dag 4

20 juli, 2011 – 22.27 Kommentarer inaktiverade för 7 dagar på Utklippan – dag 4

Micke Westin är till vardags redaktör på tidningen, tillbringar en vecka på Utklippan, där Blekingekretsen hyr ett hus. I vistelsen ingår att hålla koll på gästande båtar och få medlemmar och andra att känna sig välkomna.

Morgonen började som vanligt med att vi går ut att hissa svenska flaggan och gästflaggor för de nationer som finns i hamnen – nästan alltid finns där tyska och danska båtar. Men sedan finns det en garderob fylld med gästflaggor där Tjeckien och Österrike är några av de flaggor som av skickat att döma inte hissas så ofta. Tyska flaggan är däremot i fransigt skick och den finska verkar vara lagad med hjälp av lakan.

Det är ofta det kommer in båtar på natten och med hjälp av tjänstekikaren kan man från köksfönstret försöka se vilka olika nationers båtar som finns representerade i hamnen. De tar man sedan med sig ut till masten och hissar.

Ibland knackar det på dörren och någon nyfiken besökare vill veta vad det är för hus. Då kan man berätta lite om hur det fungerar. Under dagen hade vi besök från flera Kryssarklubbare och ett par, Anders och Doris, som varit stugvärdar förra året.

Med hjälp av två polygriper, en hammare en metallsåg och en skruvögla kunde vi reparera fönsterhaken i köksfönstret. Kanske kan ett underhållsjobb på huset vara lite mer ambitiöst än detta, för det finns mycket att göra. Men varje resa börjar med det första steget sägs det ju …

På dagen har vi haft besök av Rescue Michano som kört ut folk till ön, Kustbevakningens båt KBV 290 från Karlskrona åt lunch och tog en promenad. Taxibåten kom också ut med gäster till vandrarhemmet.

Laber vind från nord och relativt molnigt. Men varmt i luften. Tog en promenad på klipporna på kvällen, men vi hann bara vara ute en stund innan det började regna.