Hem » Ombord

Ombord

Varning för Garmin Bluechart Mobile

23 maj 2014 – 11:28 Kommentarer inaktiverade för Varning för Garmin Bluechart Mobile

bluechart_app_ikonBlueChart Mobile utgår från ett kommande test i PX 5-2014 eftersom att vi har funnit flera allvarliga brister i uppdateringarna. Det verkar bland annat som att appen inte har uppdaterats det senaste året – och då har jag de senaste två månaderna betalat nästan 1700 kronor för två uppdateringar där ett tiotal stickprov från UFS inte är införda.

Förutom det saknas fortfarande broar och kraftledningar som bara ritas ut med ett tunt streck och inte har någon höjd angiven. Hela appen går väldigt segt, prissättningen uppfattar vi som oklar och frågor om detta till support har hittills fått mycket tveksamma svar.

Redaktionen har varit i kontakt med Garmin och där håller de med om att appen har problem men om de kommer ersätta dem som köpt dyra uppdateringar är ännu inte känt. Vi kommer att uppdatera informationen här på pakryss.se där också exempel på problemen finns närmare beskrivna.

Garmins produktchef Pontus Fernström svarar i ett mejl samma morgon som tidning gick till tryck (22 maj);

”Angående kartuppdateringar så går det till på följande vis. All data skall processas för att säkerhetsställa kvalitén på produkten och därför kan det vara en fördröjning på upp till tre månader vid varje uppdatering.

Vår app säljs i första hand som ett planeringsverktyg, men självklart skall även bro- och kraftledningshöjder finnas med, precis som det gör i våra sjökortsplottrar. Vi har startat en utredning angående detta.

Pontus Fernström, Marine segment director”