Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Vassare sjömätare tack vare ny utbildning – nu är första kullen klar

25 mars, 2019 – 10.07 Ingen kommentar

Det behövs fler utbildade sjömätare i Sverige. Det är ett av skälen till att Sjöfartsverket tillsammans med flera andra aktörer förra året startade en sjömätarutbildning i Göteborg. I förra veckan blev de första tio sjömätarna utexaminerade.

– Alla behöver sjömätning, och vi behöver folk med rätt kunskap. Vi vill och behöver anställa de som har den här utbildningen, säger Ulf Svensson, chef för Sjöfartsverkets sjömätningsverksamhet.

Tidigare har man varit tvungen att hämta in kunskap för vidareutbildning av sjömätare från utlandet.

Den nya utbildningen i Göteborg har gett studenterna både teoretisk och praktisk kunskap, där Sjöfartsverket bidragit till båda delarna. David Dodd, sjömätningsexpert och professor, som enligt Ulf Svensson anses vara en av de bästa i ämnet, har varit en av lärarna.

Utbildningen är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers, Stockholms universitet, Marin Mätteknik och Sjöfartsverket. Kursen omfattar 30 högskolepoäng och ges på Institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet.

LÄS MER Bättre sjökort genom samarbete med Försvaret

 

redaktion@pakryss.se

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar