Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar, Nyheter, Ombord

Läsvärt   Nya prylar/båtar   Nyheter   Ombord

Båtmässehelg på Västkusten!

19 augusti, 2019 – 14.24 Kommentarer inaktiverade för Båtmässehelg på Västkusten!

Det är på Västkusten det händer i helgen! Både Öppet varv och Marstrand Boat Show bjuder på flera världspremiärer för båtar, föredrag och prova på-aktiviteter för hela familjen.

På Orust håller Hallberg-Rassy varvsdörrarna på vid gavel för 26:e gången. En ny brygga ger utrymme för fler båtar i vattnet än tidigare, åttio stycken är till salu, och inne på varvet byggs just nu tjugo båtar på mellan 31 och 57 fot. För första gången visas Ellösvarvets nya 40-fotare upp för allmänheten.

Utöver Ellösvarvets egna båtar finns flera andra nya båtar från Bohus-varv som exempelvis CR 380 DS, Nicanders CB 365, Malö 37 och Regina af Vindös nya 40-fotare. Även avlägsna varv som Lagoonkatamaranernas och mindre båtar som Topcats katamaraner och nya Minifolkan finns längs bryggorna. Mässan är den största flytande segelbåtsmässan och lockar traditionellt även en internationell publik.

Hallberg-Rassy 40 C

Ett tjugotal båtar byggs just nu på Hallberg-Rassy i Ellös. Senaste modellen är varvets nya 40-fotare. Bild: Hallberg-Rassy

Öppet varv har också vuxit i antal utställare på land med bland andra Lundh Sails, True Heading, Ö-metall och ett par båtbyggarutbildningar på plats. Utöver föredrag och musikunderhållning kan besökare segla radiostyrt om man inte vill ge sig ut med större båtar. En annan nyhet är en brygga med välvårdade klassiker som exempelvis den k-märkta Stortumlaren Sjörået som byggdes av Christoph Rassy 1964.

Se länk nedan till den senaste informationen om Öppet varv.

Marstrand Boat Show har på tre år vuxit till den största och bredaste mässan med över 200 utställda båtar, med tonvikt på motorbåtar. Över 700 bryggmeter är kantade av båtar varav de allra flesta är nya, men det finns även begagnade till salu på en särskild avdelning. Utöver prova-på segling och motorbåtskörning arrangeras föreläsningar och även särskilda aktiviteter för de yngsta familjemedlemmarna.

Även Marstrand har lokal produktion inom båtbranschen och Rutgerson Marin har fabriksvisningar under mässans alla tre dagar.

Brandskär

Familjebåten Brandskär 290 Open har världspremiär på Marstrand i helgen. Bild: Brandskär

Bland världspremiärerna längs Marstrands bryggor finns X Yachts X40, Brandskärs 290 Open och Brig Eagle 6.7. För första gången i Sverige visas bland andra Jeanneaus Sun Loft 47, Hanse 418, Benetau Oceanis 46.1 och flera Utternbåtar.
Marstrandsmässans arrangeras numera av båtbranschens riksförbund Sweboat och är en systermässa till Allt för sjön i Gustavsberg följande helg.

Se länk nedan till den senaste informationen om Marstrand Boat Show.

Båda mässorna har gratis inträde och i Ellös är också bilparkeringen gratis. Mässorna öppnar på fredag förmiddag och avslutas på söndagseftermiddagen.

Kryssarklubben är på plats både i Ellös och på Marstrand under hela mässhelgen.

LÄS MER: Öppet varv

LÄS MER: Marstrand Boat Show

Jeanneau Sun Loft 47

Med sin öppna sittbrunn in mot salongen beskrivs Jeanneau Sun Loft 47 som en ”monocat” av tillverkaren. Bild: Jeanneu

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

 

, , , ,