Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Vi mötte: Martin Edge

31 juli, 2014 – 14.06 Kommentarer inaktiverade för Vi mötte: Martin Edge

martin_edgeMartin från Edinburgh i Skottland har seglat i Östersjön de tre senaste åren. En av få britter som faktiskt vågar landa vid en ö och knyta fast i ett par träd.

Martin Edge har seglat mycket i hela Europa med sin 8,23 meter långa Vancouver 27 – han upplever att han blir frånseglad på kryssen av våra långsmala skärgårdskryssare och skulle kunna tänka sig en sådan.

Martin berättar engagerat om sina seglingar runt om i Nordsjön och att han speciellt gillar att segla i skärgårdarna som ger skydd från vågor men har bra seglingsvind ändå. Han har hunnit med att segla så långt som till finsk-ryska gränsen och när vi nämner Kryssarklubbens planerade Vitahavs-eskader blir han mycket intresserad och frågar efter information på engelska …

Han har funderat på att gå med i Kryssarklubben under de år han varit här, men aldrig lyckats få någon information på ett språk som han kan tyda och använda (engelska).

På bryggan i Nyköping pratar vi också med en annan Kryssarklubbare som tycker att bara bojarna är värd hela medlemsavgiften, medan Martin berättar att han inte kunde få informationen var de fanns när han frågade. Han tror att mer material på engelska och kanske tyska eftersom de är en stor grupp i Östersjön, borde vara lätt tillgängligt för att andra än svenskar ska kunna få full nytta av Kryssarklubben.

I Nyköping väntar Martin på att hans fru ska komma från Arlanda på eftermiddagen. Ryanair har slutat flyga till Skavsta flygplats vilket troligen gör att utländska båtar kommer att välja andra vinterförvaringar än Sörmland. Martin och hans fru ska sedan segla tre veckor i St Anna skärgård och prova många naturhamnar i de böcker han har. Han kallar kustguiderna för ”biblar”

Martin har en blogg på edge.me.uk där han har gjort en guide på engelska över hamnar han har besökt. Allting kanske inte stämmer till 100 % men är skriven med god humor. Svenska och finska kusten går att ladda ner som en 15 MB stor e-bok.