Hem » Nyheter

Nyheter

Video: dramatik runt Kap Horn

25 april, 2018 – 14.19 Kommentarer inaktiverade för Video: dramatik runt Kap Horn

Ofattbart svåra förhållanden i veckovis av kuling med våldsam sjö. Ett av Volvo Ocean Races mest dramatiska etapper, från Nya Zeeland till Brasilien via Kap Horn, är nu sammanfattad i en video.

Samtidigt som Volvo Ocean Race-båtarna är på väg mot Newport från Brasilien har en sammanfattning av den förra etappen publicerats. Under etappen omkom den erfarne besättningsmannen John Fisher efter att kastats överbord vid en gipp, en båt förlorade masten, en annan tvingades söka skydd i en vik strax väster om Kap Horn för att reparera rigg och storsegel och ytterligare en båt skadades i riggen och tvingades till omfattande reparationer.

Det blåste ihållande orkanvindar under ett par veckor för i stort sett alla båtar i Södra Oceanen och förhållandena i Atlanten var också svåra för många båtar. Ombord på båtarna finns minst en fotograf per båt som skickar regelbundna uppdateringar via satellit. Det omfattande videomaterialet är redigerat till en dramatisk och tidvis känslosam film på 23 minuter som ger en uppfattning om livet ombord på 65-fotarna:

Redaktionen
redaktion@pakryss.se