Hem » Nyheter

Nyheter

Volvo Ocean Race: Ny äventyrlig tv-serie om segling

15 september 2014 – 12:54 Kommentarer inaktiverade för Volvo Ocean Race: Ny äventyrlig tv-serie om segling

VOR_1För oss som inte kan få nog av båtliv så kan vad som verkar bli en riktigt intressant tv-serie om Volvo Ocean Race ”Life at the extreme” förgylla våra fredagskvällar med start 11 oktober och 9 månader framöver.

Varje program kommer att vara 30 minuter långt och hela serien består av 39 delar. Den har köpts in av 75 tv-stationer, men oklart ännu om någon av dem är svensk.

Men det är inga problem utan varje avsnitt kommer att finnas tillgängligt på Youtube och liknande tjänster.

Segling är faktiskt en ganska bra tv-sport med moderna datoranimationer som skyndar upp händelserna. Hur gärna vi än skuille vilja vara ute på havet med dessa killar och tjejer så är bästa TV-fåtöljen eller skrivbordsstolen en angenäm plats att uppleva äventyr på distans.

Så här beskriver VOR själva den nya serien:

”Regissören François Gandolfi kommer att sätta en tydlig prägel på Life at the Extreme, den 39 delar långa TV-serie som produceras varje vecka under Volvo Ocean Race. Publiken kommer att få en inblick i seglarnas dagliga liv under kappseglingen runt jorden på ett sätt som de aldrig fått tidigare.

Fransmannen erkänner att han vet ”absolut ingenting” om segling men bland hans imponerande TV-meriter från de senaste tjugo åren finns produktioner som Hairy Bikers, The Gadget Show, Embarrassing Bodies, A Place in the Sun och många fler.

– Vi tittade på en lång rad av respekterade regissörer för vårt veckomagasin men det var tydligt att François var rätt person för att hjälpa oss nå en ny publik, säger Björn Alberts som är Kommunikations- och marknadsföringschef för Volvo Ocean Race.”

 

,