Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Livelogg: två dygn non-stop till och från Grönö

3 juni, 2016 – 14.48 Ingen kommentar

Stefan Pettersson med besättning seglar 24-timmars under två dygn från fredag till söndag. Följ långseglingen via Instagram i mobilen eller på webben här!

Med Scampin Vindil deltar skepparen Stefan Pettersson med gastarna Hanna, Kerstin, Sofia, Roger och Jessica i långseglingen 24-timmars. Seglingen går ut på att under en bestämd tid segla så långt och till en punkt så avlägsen som båten och besättningen medger. Vindil ska segla i 48 timmar, men hur långt man kommer och om man klarar att vara vid målet i tid återstår att se.

Förra året seglade Stefan Petterssons besättning över 170 sjömil på 24 timmar och hann upp till Singö. Blir det Åland i år?

Förra året seglade Stefan Petterssons besättning över 170 sjömil på 24 timmar och hann upp till Singö. Blir det Åland i år?

Syftet med 24-timmars, som arrangerats sedan mitten av 1940-talet, är att besättningen ska få erfarenhet av segling dygnet runt och optimera utnyttjandet av båten och besättningen på ett säkert sätt.

För Vindil går starten från Grönö i Stockholms skärgård på fredagskvällen och besättningen kommer att rapportera med bilder och korta texter på På Kryss Instagramkonto.

Kryssarklubbens Västkustkrets och Vänerkrets tjuvstartade 24-timmarssäsongen med långseglingar redan förra helgen och många kretsar arrangerar 24-timmars även senare i juni. Men helgen den 3:e till 5:e juni arrangeras flest seglingar från Bottenhavet till norska gränsen och på Vänern och Mälaren.
Det största deltagande fartyget, såvitt På Kryss känner till, är skonaren Ingo i Göteborg och den minsta deltagaren en Monark 606 i Stockholm. I Västkustkretsens 24-timmars deltar fyra seglande skutor i år.

LÄNK: instagram.com/PaKryss

LÄNK: 24-timmars sajt

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, , , , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar