Det är många som vill ha en egen båtplats i Karlskrona, i synnerhet för lite större motorbåtar och segelbåtar. Nu har kommunen skapat 112 nya platser där fem stycken är vikta åt båtpendlare. Redan 2019 lämnades ..." /> 112 nya båtplatser i Karlskrona | På Kryss 112 nya båtplatser i Karlskrona | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

112 nya båtplatser i Karlskrona

13 april, 2021 – 09.11 Kommentarer inaktiverade för 112 nya båtplatser i Karlskrona
112 nya båtplatser i Karlskrona

Det är många som vill ha en egen båtplats i Karlskrona, i synnerhet för lite större motorbåtar och segelbåtar. Nu har kommunen skapat 112 nya platser där fem stycken är vikta åt båtpendlare.

Redan 2019 lämnades en bygglovsansökan in om totalt nio flytbryggor runt om i centrala Karlskrona. Lagom till våren börjar nu kommunen nå målet med sin stora bryggsatsning skriver Sydöstran.

Kilströms kaj har fått 75 stycken båtplatser kring de nybyggda husen vid Saltöbron och ytterligare 52 platser finns på två olika ställen runt Stumholmen varav fem är vikta till båtpendlare.

Kommunen håller också på att lansera ett digitalt system som kommer i början av maj där man kan anmäla sitt intresse för en båtplats direkt utan att behöva ringa någon i hamnen. De som saknar möjlighet, eller inte vill använda det nya systemet, kan fortfarande höra av sig direkt till hamnen.