Efter en uttagningsprocess som tog fyra månader har tretton lovande ungdomar nu säkrat sina platser på Riksidrottsgymnasierna i Lerum och Motala med start hösten 2021. Tre tjejer och tio killar kommer till hösten att få börja ..." /> 13 nya seglare till Riksidrottsgymnasiet | På Kryss 13 nya seglare till Riksidrottsgymnasiet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

13 nya seglare till Riksidrottsgymnasiet

8 mars, 2021 – 14.22 Kommentarer inaktiverade för 13 nya seglare till Riksidrottsgymnasiet
13 nya seglare till Riksidrottsgymnasiet

Efter en uttagningsprocess som tog fyra månader har tretton lovande ungdomar nu säkrat sina platser på Riksidrottsgymnasierna i Lerum och Motala med start hösten 2021.

Tre tjejer och tio killar kommer till hösten att få börja sin gymnasieutbildning (RIG) med inriktning på segling i Motala och Lerum. Samtidigt pågår rekryteringen till de två seglargymnasierna (Nationell Idrottsutbildning – NIU) i Varberg och Vellinge berättar Svenska Seglarförbundet.

RIG och NIU är två världsunika utbildningar där idrottsintresserade elever kan kombinera sina gymnasiestudier med sin idrott och även få betyg i ämnet Specialidrott. Motala och Lerum fokuserar på klasserna Laser och 29er medan utbildningen i Varberg är inriktad på vindsurfing och windfoil. Den stora nyheten för i år är Vellinge där fokus ligger på foil, båtar med bärplan på skrovet.