Seglingssäsongen närmar sig med stormsteg. I väntan på att få dra till sjöss tipsar På Kryss om fem böcker med segling som gemensam nämnare. Vårsolen börjar titta fram och finns det något skönare än att slå ..." /> 5 böcker om segling | På Kryss 5 böcker om segling | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

 5 böcker om segling

28 april, 2020 – 12.40 Kommentarer inaktiverade för  5 böcker om segling
 5 böcker om segling

Seglingssäsongen närmar sig med stormsteg. I väntan på att få dra till sjöss tipsar På Kryss om fem böcker med segling som gemensam nämnare.

Vårsolen börjar titta fram och finns det något skönare än att slå sig ner med en kopp kaffe eller te i solen och njuta av en bra bok. Här är fem tips på böcker att läsa i vår och sommar.

Ankarliv: lär dig ankra och få fler upplevelser
Thomas Weber

”Ankarliv” handlar om att ankra tryggt och säkert. Med hjälp av illustrationer, inspirerande historier och exempel lär du dig bland annat hur du väljer det rätta ankaret, hittar den ideala ankarplatsen, får ankaret att sitta fast och sedan ta upp det igen, att ankra i vikar med många båtar och samtidigt undgå att bryta mot de oskrivna reglerna på ankarplatsen.

 

Kosmos i regn droppen
Dick Karlsson

Dick Karlsson har samlat sin skärgårdslyrik från 40 år tillbaka i en diktsamling för alla som inte läser poesi. Dikterna är enligt författaren till skärgårdens män och kvinnor, för seglare, för vilsna globetrotters.

 

Mot en ny horisont
Antologi av långfärdsseglare

I ”Mot en ny horisont” berättar elva svenska författare och långfärdsseglare om sina reseupplevelser på de sju haven.

 

Segla utan stress
Duncan Wells

Boken vänder sig till den lilla besättningen med steg för steg-beskrivningar av hur man klarar upp de vanligaste situationerna man ställs inför. Här finns lösningar för allt från hissning och revning av segel, till att förtöja vid boj i olika vindsituationer, tilläggning vid trånga bryggor, man över bord-situationer och segling i dåligt väder. Sex testbåtar används i bokens exempel för att kunna jämföra hur olika båtar beter sig under olika förhållanden.

 

Med s/y Christina runt Medelhavet
Jörgen Ohlsson

Jörgen Ohlsson och hans fru Agneta ville segla i Medelhavet, men samtidigt jobba och umgås med familj och vänner hemma. Lösningen blev att segla två månader under sju somrar, tidvis med segelintresserade vänner. Boken riktar sig till alla som är nyfikna på kortare eller längre seglingar i Medelhavet.