Är du trött på att alltid segla i samma vatten? Varför inte passa på att upptäcka fler av Sveriges vackra kuster och sjöar. Varje destination har en egen charm och unikt landskap att utforska. Kosterhavet. Segla ..." /> 5 seglingsäventyr att längta efter | På Kryss 5 seglingsäventyr att längta efter | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

5 seglingsäventyr att längta efter

2 maj, 2023 – 10.44 Ingen kommentar
5 seglingsäventyr att längta efter

Är du trött på att alltid segla i samma vatten? Varför inte passa på att upptäcka fler av Sveriges vackra kuster och sjöar. Varje destination har en egen charm och unikt landskap att utforska.

Kosterhavet. Segla till Kosterhavets nationalpark, Sveriges första marina nationalpark. Området består av en fantastisk skärgård med klara vatten, karga klippor och ett rikt marint liv. Utforska öarna Nord- och Sydkoster och njut av den orörda naturen och det lugna havet.

Höga kusten. Upptäck Höga kusten i norra Sverige med dess dramatiska kustlinje med höga klippor och vackra skogar. Den unika geologin och det natursköna landskapet gör det till en minnesvärd seglingsdestination. Du kan också besöka pittoreska fiskebyar längs vägen.

Gullmarsfjorden. Gullmarsfjorden i Bohuslän är en av världens djupaste fjordar och erbjuder fantastiska seglingsmöjligheter. Utforska fjordens inre och njut av den imponerande naturen, de spektakulära klipporna och de lugna vikarna. Passa också på att besöka charmiga Lysekil som ligger vid kusten.

Vättern. Sveriges näst största sjö, Vättern, erbjuder vackra vyer och en lugn seglingsmiljö. Utforska de små öarna och stränderna längs sjöns kustlinje och besök pittoreska städer som Gränna och Visingsö, som ligger i närheten av Vättern.

Norra Bottenviken. Längs Norra Bottenvikens kust kan du uppleva vild och orörd natur. Området är känt för sina långa sandstränder och det klara vattnet. Utforska de avlägsna skärgårdsöarna och njut av stillheten och naturen.

För dig som är medlem i Svenska Kryssarklubben

Att inspirera till att upptäcka och besöka nya platser med sin båt har alltid varit en bärande del av Kryssarklubbens uppgift liksom att förmedla ny, spännande kunskap om platser där man förtöjt många gånger tidigare. Du kan läsa om de fyra olika kustavsnitten (sydkusten, ostkusten, Gotland och Stockholms skärgård) med sju färdmål under varje avsnitt här eller i Kryssarklubbens app.

Bildtext: Vy från Kosterhavet

Stock.adobe.com

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar