Njut av god mat i skärgården. Vi listar sju krogar värda ett besök i sommar. Efter en lång seglats kan det vara skönt att slippa laga egen mat och istället njuta av att sätta sig till ..." /> 7 gastronomiska pärlor i Stockholms skärgård | På Kryss 7 gastronomiska pärlor i Stockholms skärgård | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

7 gastronomiska pärlor i Stockholms skärgård

3 mars, 2020 – 09.31 3 kommentarer
7 gastronomiska pärlor i Stockholms skärgård

Njut av god mat i skärgården. Vi listar sju krogar värda ett besök i sommar.
Efter en lång seglats kan det vara skönt att slippa laga egen mat och istället njuta av att sätta sig till dukat bord. Börja redan nu planera för sommarens bästa matstopp!

 • Smådalarö Gård och Krog
  Smådalarö Gård ligger i Captain Bloms stenhus från 1810 och här finns både golfbana och padeltennis. Krogen serverar klassiska brasserierätter och egenproducerat brännvin och öl. Under sommaren uppträder även kända svenska artister här.
 • Furusunds Värdshus
  Sedan några år tillbaka är det krögarparet Malin Jönsson och David Mattsson som driver Furusunds Värdshus. I den 200 år gamla byggnaden serveras frukost, lunch och middag medan kryssningsfartyg och skärgårdsbåtar glider förbi utanför fönstret.
 • Restaurang Varvet
  Under sommaren är det fullt drag på Restaurang Varvet på Högmarsö med livemusik på måndagar, ostron och bubbel på onsdagar och extra kul drinkar på törstiga torsdagar. Kung i köket är Tomas Diederichsen som vann Årets Kock 2011. Maten är en blandning av spanska och svenska klassiker.
 • Fejan Sjökrog
  När hotellägaren och krögaren Pelle Lydmar tog över krogen förra året var målet att besökarna ska må bra och njuta av hav och natur. Krogens motto är ”enkelt och generöst” och på menyn står äkta skärgårdsmat, framför allt fisk.
 • Båthuset Krog & Bar
  På en ponton i Sigtuna hamn ligger Båthuset Krog & Bar som serverar europeiska klassiker med utsikt över Sigtunafjärden. Maten tillagas efter säsong och råvarorna kommer främst från Roslagen.
 • Motorverkstan
  I det gamla varvet på Djurö huserar Motorverkstan, en bistro och bar som drivs av riktiga livsnjutare med målet att vara skärgårdens skönaste ställe. Här blandas svenska klassiker med internationella rätter och personalen pratar gärna mat, vin och allt som hör sommar och skärgård till.
 • Svartsö Krog
  På den här moderna bistron ligger fokus på okomplicerad matlagning efter säsong, råvaror och producenter. Till maten serveras småskaligt producerat vin eller mikrobryggt öl. Med en ständigt skiftande meny blir varje besök en ny upplevelse.

3 kommentarer »