Nu har Nynäshamns segelsällskaps, NSS, utbyggnad av båtvarvet på Strandvägen börjat. Omkring 70 nya platser beräknas vara klara i höst. NSS köpte granntomten för två år sedan. Det nya området är cirka 4 000 kvadrat och ..." /> 70 nya båtplatser i Nynäshamn | På KryssFör dig som vill segla lite längre! 70 nya båtplatser i Nynäshamn | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

70 nya båtplatser i Nynäshamn

5 april 2022 – 09:12 Kommentarer inaktiverade för 70 nya båtplatser i Nynäshamn

Nu har Nynäshamns segelsällskaps, NSS, utbyggnad av båtvarvet på Strandvägen börjat. Omkring 70 nya platser beräknas vara klara i höst.

NSS köpte granntomten för två år sedan. Det nya området är cirka 4 000 kvadrat och föreningen räknar med att få plats för omkring 70–80 båtar beroende på storlek. Utöver den nya båtuppläggningsplatsen kommer också parkeringsplatsen vid klubbhuset att förlängas.

En annan idé som har funnits med länge är att skapa ett centrum för ungdomsverksamhet och på sikt få ett nytt seglargymnasium till Nynäshamn.

– Tomten är också ett viktigt steg för att kunna arrangera större regattor under sommarhalvåret. NSS kommer att verka för att KSSS lägger sina havskappseglingar och stora internationella tävlingar i Nynäshamn. Vårt mål är att göra Nynäshamn till ett centrum för segling på ostkusten, säger föreningens ordförande Jerry Larsson till Nynäshamns-Posten.