Förra veckan började det brinna i småbåtshamnen i Limhamn. Fem båtar skadades varav fyra segelbåtar. Polisen misstänker mordbrand. Åtminstone två av båtarna, troligen tre, kommer med största sannolikhet att behöva skrotas. I skrivande stund är det ..." /> Anlagd brand i småbåtshamn | På Kryss Anlagd brand i småbåtshamn | På Kryss
Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Anlagd brand i småbåtshamn

18 januari, 2022 – 10.49 En kommentar
Bild: Adobe aro49

Förra veckan började det brinna i småbåtshamnen i Limhamn. Fem båtar skadades varav fyra segelbåtar. Polisen misstänker mordbrand.

Åtminstone två av båtarna, troligen tre, kommer med största sannolikhet att behöva skrotas. I skrivande stund är det oklart om några kryssarklubbsmedlemmar har drabbats. Tragisk händelse för de drabbade, oavsett medlem eller inte. En person som övernattade i sin båt den aktuella kvällen har enligt Skånska Dagbladet sett en person springa i väg från platsen omedelbart efter det att branden startade.

Båtuppställningsplatsen är öppen från alla håll vilket gör det lätt ta sig in och ställa till skada. Stölder och personer som använt båtar som natthärbärge är vanligt förekommande, men det här är första gången det brinner uppe på landbacken. De två senaste bränderna inträffade i båtar som låg i vattnet.

– Vi ska prata med kommunen om att hägna in uppställningsplatsen, säger hamnkaptenen Peder Edman till tidningen.

Enligt polisen rubriceras den i nuläget som mordbrand.

– Vi misstänker att det är en brand som anlagts på platsen. Förmodligen är det gasoltuber som gjort att det smällt, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

På bilden syns fritidsbåtshamnen i Limhamn.

En kommentar »

  • Jag undrar om stängsel förhindrar anlagda båtbränder. Möjligen i kombination med övervakningskameror på väntade och oväntade ställen så alla in och utpasserande kan dokumenteras. Och kanske vakttjänst för sådana som kan, eller vaktbolag.

    Ordet ”anlagd” för tanken till fuffens och kanske pengar.