Från jobbet som personalchef till egenföretagare till havs. Efter att ha blivit utbränd i tre omgångar kände kryssarklubbsmedlemmen Annika Trogen att det var dags att styra om. För tre år sedan sade hon upp sig och ..." /> Annika bytte kurs mitt i livet! | På Kryss Annika bytte kurs mitt i livet! | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Annika bytte kurs mitt i livet!

1 augusti, 2023 – 10.57 En kommentar
Annika kör Kerstin II sommar

Från jobbet som personalchef till egenföretagare till havs. Efter att ha blivit utbränd i tre omgångar kände kryssarklubbsmedlemmen Annika Trogen att det var dags att styra om.

För tre år sedan sade hon upp sig och startade ett företag där hon lär ut hur man kör motorbåt. idén fick hon i hängmattan på sommarstället efter att återigen ha drabbats av utmattningssyndrom.
– Jag gick igenom vad jag tyckte var roligt och vad jag var bra på. Jag har alltid seglat eller kört båt. Trots att det är 2000-tal kör kvinnor fortfarande inte båtar i samma utsträckning som män. Jag tänkte att det här kanske är en affärsidé, en tjej som utbildar tjejer.
Hennes eget båtintresse började genom pappa som var en riktig segelfantast. Hon gick på olika seglarläger, bland annat på Malma Kvarn, och var ganska tidig med att låna familjens båt och segla med kompisar och pojkvänner.
– Då skeppade jag alltid själv. Det gjorde att jag lärde mig att fixa alla möjliga olika situationer. Av ren tur fick jag båtplats utanför min första egna lägenhet precis vid Karlbergskanalen på Kungsholmen. Då köpte jag min första motorbåt, en norsk Nordkapp 17 DC. När den blev stulen blev det en superfin Fjord 21 Sport från 1963. Det bästa med motorbåt är möjligheten att snabbt ta sig ut i ytterskärgården, även om jag just nu längtar efter att segla också.
Hon vill peppa andra tjejer våga testa att ta ratten, men under rätt ledning.
– Jag vill inte säga att ”vi tjejer kan bättre” för det har mer att göra med hur du är som person, men vi har ofta ett schysst säkerhetstänk och är bra på att köra både båt och bil!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 3–23.

Foto: Privat

En kommentar »

  • Gunilla PeterssonBergström skriver:

    Så viktigt att jobba för att kvinnor också skall kunna hantera båten. Inte minst som en säkerhet. Det händer ju att männen trillar överbord eller insjuknar/skadar sig under färd. Att då känna sig trygg med att hantera båten är viktigt för att det hela skall få ett bra avslut.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar