Den 14 mars utses vinnaren av Sweboats Miljöpris 2022. Priset är ett av båtbranschens viktiga initiativ för att lyfta miljöfrågan. Tre är i år nominerade till priset som är på 25 000 kronor. Svenska Båtunionen (SBU) nomineras ..." /> Årets nominerade till Sweboats Miljöpris | På Kryss Årets nominerade till Sweboats Miljöpris | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Årets nominerade till Sweboats Miljöpris

1 mars, 2022 – 10.41 Kommentarer inaktiverade för Årets nominerade till Sweboats Miljöpris
Pressbild

Den 14 mars utses vinnaren av Sweboats Miljöpris 2022. Priset är ett av båtbranschens viktiga initiativ för att lyfta miljöfrågan. Tre är i år nominerade till priset som är på 25 000 kronor.

Svenska Båtunionen (SBU) nomineras för skapandet av ”Nationella havsmiljökonferensen” – ett återkommande forum där hela båtlivssverige – forskning, myndigheter och representanter för hela båtlivet – fick möjligheten att för första gången mötas och på ett konstruktivt sätt och i sann samarbetsanda diskutera de miljöutmaningar som båtlivet har.

SF Pontona nomineras för sin innovativa teknik med inblandning av bergarten basalt i armering av flytpontoner, tillverkning av gångdäck samt polyuretan-behandling av flytkroppar för att förhindra mikroplastutfällning vilket förlänger livslängden på deras betongbryggor.

Skärgårdsstiftelsen nomineras för projektet ”Skydd under ytan”, med företagssponsrade bojar i naturhamnar. För att minska ankringsskador och äventyra tillväxten av t ex ålgräs och blåstång har stiftelsen lagt ut bojar för fritidsbåtar i Östermarsfladen på Nåttarö i Stockholms skärgård.

Det första Miljöpriset delades ut 2019 till projektet ”Optimist för havet”. 2020 gick priset till Havsmiljöinstitutet och 2021 till miljöinspektören Melissa Feldtmann för hennes engagemang att minska båtlivets och båtbranschens miljöavtryck.