Stenungsunds Segelsällskap har utsetts till årets optimistjolleklubb av Svenska Optimistjolleförbundet för sitt framgångsrika arrangemang av JSM i somras. Priset delades ut under Lag-SM i optimist den 10 september i Saltsjöbaden. Sigges Stora Pris instiftades 2004 av ..." /> Årets optimistjolleklubb utsedd | På Kryss Årets optimistjolleklubb utsedd | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Årets optimistjolleklubb utsedd

18 september, 2023 – 09.37 Ingen kommentar
Årets optimistjolleklubb utsedd

Stenungsunds Segelsällskap har utsetts till årets optimistjolleklubb av Svenska Optimistjolleförbundet för sitt framgångsrika arrangemang av JSM i somras. Priset delades ut under Lag-SM i optimist den 10 september i Saltsjöbaden.

Sigges Stora Pris instiftades 2004 av Rådasjöns Segelsällskap och Marks kajak- och segelklubb för att hedra Sigge Henningssons ovärderliga insatser för svensk ungdomssegling och då speciellt insatserna inom Svenska Optimistjolleförbundet.

Priset delas varje år ut till den seglingsklubb som på ett utomordentligt sätt arrangerat ett eller flera kappseglingsarrangemang och/eller framgångsrikt arbetat med rekryteringsfrågor.

I år gick priset till Stenungsunds Segelsällskap för att ha arrangerat JSM i augusti. Klubben imponerade med ett välorganiserat och trevligt evenemang med hög kvalitet både på vattnet och på land.

– Vi är otroligt glada och stolta! Det är ett kvitto på att vårt hårda arbete har lönat sig och att vi har bidragit till svensk optimistjollesegling på ett positivt sätt, säger Patrik Johansson, jolleansvarig i Stenungsunds Segelsällskap.

Motiveringen till priset löd:

”Sigges Stora pris går 2023 till klubben som tog på sig den största uppgiften! Utan att veta vad som väntade var det ingen tvekan, JSM skulle till Västkusten och bra skulle det bli. Evenemanget flöt på så bra ett kappseglingsarrangemang kan göra. Tydlig kommunikation inför regattan, trevligt bemötande på plats och en fantastisk organisation på vattnet. Regattaburgarna var oförskämt bra och caféet langade dricka och wraps som vore det en festival.”

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar