En man i 70-årsåldern som körde in i en Gotlandsfärja med sin segelbåt och sedan smet från olycksplatsen har nu åtalats anklagad för brott mot sjölagen. I juni i år körde mannen in i passagerarfärjan Gotlandia ..." /> Åtalad efter krock med Gotlandsfärja | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Åtalad efter krock med Gotlandsfärja | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Åtalad efter krock med Gotlandsfärja

25 oktober 2022 – 09:21 En kommentar
Bild: Adobe dreakrawi

En man i 70-årsåldern som körde in i en Gotlandsfärja med sin segelbåt och sedan smet från olycksplatsen har nu åtalats anklagad för brott mot sjölagen.

I juni i år körde mannen in i passagerarfärjan Gotlandia II med sin segelbåt. Efter det ska han uppsåtligt och utan tvingande skäl ha lämnat olycksplatsen utan att uppge sitt namn, var han bor eller lämnat andra upplysningar om händelsen, skriver Gotlands Allehanda.

Mannen nekar till brott, men åklagaren har två vittnen som har sett händelsen och som ska höras för att styrka det åklagaren påstår har hänt. Även en promemoria från Kustbevakningen, som visar att radion ombord på segelbåten har testats och fungerar, ingår i bevisningen.

En kommentar »

  • Hansuno Krisch skriver:

    Det skulle vara intressant med en mer detaljerad beskrivning av hur det gick till. Var skedde det? Hade segelbåten seglen upp eller gick för motor? Hur fick man tag i honom? Vad blev det för skador?