Den 9–10 juni bjuder Mariestad upp till festligheter i det fina hamnområdet! Det blir allt från flytande båtmässa och utställning till prova på-tillfällen och fiskdamm. Till kvällen svidar mattältet om till festtält med kända artister, ..." /> Båt & Hamnfestival i Mariestad | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Båt & Hamnfestival i Mariestad | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Båt & Hamnfestival i Mariestad

22 maj 2023 – 11:35 Ingen kommentar
Mariestad Maritima dagen 2018

Den 9–10 juni bjuder Mariestad upp till festligheter i det fina hamnområdet! Det blir allt från flytande båtmässa och utställning till prova på-tillfällen och fiskdamm. Till kvällen svidar mattältet om till festtält med kända artister, trubadurer, DJ och mat.

Den inre hamnen kommer att fyllas med nya båtar av olika märken, några kan även ses på land. Längs kajen lägger skutorna Vänergaleasen Mina och Slupen Oskar II till och bjuder in till öppet skepp. Här ligger också M/S Marianne som erbjuder kortare turer på Vänern. Här deltar också Svenska Kryssarklubbens Vänerkrets och berättar om sin verksamhet. Vidare deltar Sjöräddningssällskapet, Räddningstjänsten och Sjöpolisen med sina båtar, liksom några charterbåtar och förhoppningsvis en eller annan fiskebåt. 

I mässtältet samlas båt- och fisketillbehör med föreningar och företag som visar upp sina marina verksamheter. Bland annat ställer Torsösnipans vänner ut sin snipa och berättar om den och sin verksamhet.

– Vi planerar också för en båtloppis. Privatpersoner som har båtgrejer liggande i gömmorna är välkomna. Man får själv ta med sig bord att lägga upp sakerna på. Vi står för platsen och lite marknadsföring. Det kostar inget, men vi behöver en anmälan, säger Jan Stål, Mitt Mariestad.

En dag vid sjön avslutas bäst med After Sea på kajkanten med trubaduruppträdande från en båt och något gott att äta eller dricka från hamnens serveringar. Senare på kvällen förvandlas mattältet till festtält och fylls med musik och glada människor. 

Till mässområdet är det fri entré, fredag 12.00-18.00 och lördag 10.00-16.00. Festtältet har entréavgift på kvällstid när det är mat och underhållning. Biljetter köps på nortic.se.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar