Den 18 februari är en dag Jonas Kennerö lär minnas länge. Först sjönk hans motorseglare i Nissan, sedan gick lyftkranen på Halmstad Marin Center sönder. När Jonas Kennerö fick höra att hans motorseglare höll på att ..." /> Båten sjönk – och föll i backen | På Kryss Båten sjönk – och föll i backen | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Båten sjönk – och föll i backen

8 mars, 2021 – 14.12 Kommentarer inaktiverade för Båten sjönk – och föll i backen
Båten sjönk – och föll i backen

Den 18 februari är en dag Jonas Kennerö lär minnas länge. Först sjönk hans motorseglare i Nissan, sedan gick lyftkranen på Halmstad Marin Center sönder.

När Jonas Kennerö fick höra att hans motorseglare höll på att sjunka skyndade han sig till Tullkammarkajen och kunde snabbt konstatera att båten mycket riktigt tog in stora mängder vatten. Med hjälp av räddningstjänsten, länspumpning och en kranbil kunde den tio ton tunga motorseglaren räddas ur vattnet skriver Hallandsposten.

Men oturen tog inte slut med det. När båten skulle lyftas av kranbilen gick lastkranen sönder. Båten föll två meter och fick olja över hela sig. Om den någonsin kommer att se vatten igen är en annan fråga. Det handlar mycket om det går att rädda motorn.

– Hade det varit en ny båt så hade det inte varit mycket med den, men den här är rejält byggd och kanske, peppar peppar, går det att göra något åt den trots allt, säger Jonas Kennerö till tidningen. Jag saknar båten, det känns ledsamt.

(Båten på bilden är inte samma båt som i artikeln)