Kryssarklubbsmedlemmen Ellinor Hansson tillhör världseliten i matchracing och har seglat hela livet. Nu skriver hon barnböcker om segling tillsammans med mamma Inger.– Kärleken till havet är ett gemensamt intresse. Ellinor Hansen har seglat optimist och vunnit ..." /> Båtlivet blev till barnböcker | På Kryss Båtlivet blev till barnböcker | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Båtlivet blev till barnböcker

14 augusti, 2023 – 11.20 Ingen kommentar
Båtlivet blev till barnböcker

Kryssarklubbsmedlemmen Ellinor Hansson tillhör världseliten i matchracing och har seglat hela livet. Nu skriver hon barnböcker om segling tillsammans med mamma Inger.
– Kärleken till havet är ett gemensamt intresse.

Ellinor Hansen har seglat optimist och vunnit SM och NM i lagsegling. I dag kappseglar den 27-åriga göteborgskan match race i team Bergqvist. Förra året blev de utsedda till ”årets kvinnliga seglare” av Svenska Seglarförbundet för sin prestation på Womens Champions League 2021 där de tog hem vinsten.

Ellinor skriver också barnböcker om segling tillsammans med sin mamma Inger. Idén att samarbeta fick de när Inger bad om hjälp med seglingsscenerna till sin nya barnbok.

– Äventyret med Havsulan blev vår första bok tillsammans, säger Ellinor. Mamma är helt klart ledaren. När jag skriver är det mest ett ”flow” kring en scen eller ett kapitel. Sedan får hon göra det till något läsbart.

Inger å sin sida menar att Ellinor skriver seglingsscener på ett sätt som hon själv aldrig skulle klara.

– Det är också spännande att höra henne reflektera över tiden som yngre jolleseglare och hur hon minns tankar, känslor och upplevelser på ett sätt som jag inte har hört tidigare.

Deras senaste bok handlar om en kille som ska vara med på sin allra första stora seglingstävling. Ellinor minns väl sin första tävling, ett Rikskval i Träsklövsläge 2008.

– Jag var allmänt livrädd hela tiden och min ”strategi” var att starta där ingen annan var så jag slapp bråka med andra på startlinjen. Mycket har ändrats sedan dess!

Hon har också varit befäl i Kryssarklubbens seglarskola och tycker att det är något speciellt med lång- och skutsegling. Hon seglade varje sommar fram till 2018, sedan tog kappseglingen mer och mer tid.

Inger är uppväxt med båt, men inte segelbåt. När hon träffade sin man, Ellinors pappa, blev det segling med hela familjen varje sommar utom när barnen var nyfödda.

– Årets semestersegling går till Sörlandet med ett glatt gäng seglarvänner. Totalt är vi sex båtar.

Ellinor hoppas få tid att hänga med ett par dagar och förhoppningsvis också segla matchcupen i Marstrand.

– Jag är också sugen på att vågsurfa i Portugal. Listan kan göras lång!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 3–23.

Foto: Model House

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar