Hyr en båt och öluffa på Kanarieöarna. Upplev allt från månliknande landskap på Lanzarote och bergiga Teneriffa till sanddynerna på Gran Canaria och regnskogen på El Hierro och La Gomera. La Palma Den historiska stadskärnan i Santa ..." /> Båtluffa på Kanarieöarna | På Kryss Båtluffa på Kanarieöarna | På Kryss
Hem » Långfärd

Långfärd

Båtluffa på Kanarieöarna

7 juli, 2023 – 09.12 Ingen kommentar
Båtluffa på Kanarieöarna

Hyr en båt och öluffa på Kanarieöarna. Upplev allt från månliknande landskap på Lanzarote och bergiga Teneriffa till sanddynerna på Gran Canaria och regnskogen på El Hierro och La Gomera.

La Palma

Den historiska stadskärnan i Santa Cruz de la Palma är väl värd ett besök. Staden grundades år 1493 och än i dag står kyrkor och hus byggda i 1500-talets kolonialstil kvar. Nationalparken Caldera de Taburiente är ett av de största besöksmålen på ön. Här kan man besöka utställningen som berättar om parkens skyddade flora och fauna samt njuta av utsikten från den stora terrassen.

Teneriffa

Teneriffa är en ö med flertalet utflyktsmål. Här kan man bland annat besöka Tedie nationalpark med vulkanen Pico de Teide, vars topp sträcker sig 3 715 meter över havet. Öns hamn ligger på norra delen av ön, mindre än en timmes bilresa till Parque Rural de Anaga, en bergskedja med djupa raviner täckta av lagerskog. Ett annat intressant besöksmål är naturreservatet Malpais de Güimar där lavabergens svarta yta står i stark kontrast med jordens röda stenar och gröna vegetation. 

Gran Canaria

Hamnen på Gran Canaria heter La Luz och är den största på Kanarieöarna. La Luz ligger på öns nordöstra kust, vid den bergiga udden La Isleta. På andra sidan bergen ligger Las Canteras med sin två kilometer långa sandstrand där man kan njuta av sol och bad från morgon till solnedgång. Här finns också möjlighet att hyra en bil för att besöka de centrala delarna av ön. Åk till Agüimes som ligger sydost om La Luz och upplev den historiska stadskärnan där en stor produktion av olivolja och sockerrör finns. Värt att besöka är också den gamla byn Temisas som är känd för dalen Barranco de Guayadeque med spår från den kanariska ursprungsbefolkningen.

Fuerteventura

En av de mest besökta platserna på ön är Corralejo med sin vita sandstrand och turkosa hav. Här finns stora jordbruksområden där bland annat aloe vera, även kallat Fuerteventuras gröna guld, odlas. Staden Antigua är en av öns mest pittoreska med sina gamla kvarnar, där man en gång malde det lokala mjölet gofio. Ön Lobos är känd för sina vykortsvackra vyer.

Lanzarote

Lanzarotes huvudstad Arrecife byggdes på platsen där den gamla hamnen från 1400-talet låg. Spåren av det förflutna går även att hitta i den gamla stadsdelen som ligger runt lagunen Charco de San Gines och i Castillo de San Gabriel där fästningen som försvarade staden mot piratattacker finns. På Lanzarote kan resenärerna även upptäcka den lokala konstnären César Manrigues verk. En rutt har skapats för att utforska Lanzarotes naturarv i förhållande till Manrigue konst, från Dal Jameos de Agua på norra delen av ön till Belvedere del Rio, som ligger på ön La Graciosa.

Pressbild

La Graciosa

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar